Historický objekt

Čiastočne zrekonštruované historické sídlo zo 17.storočia, ktoré kedysi patrilo významnému šľachticovi Apponyimu, si zachovalo pôvodné architektonické prvky vrátane rozhľadne ponúkajúcej panoramatické výhľady na okolitú prírodu. Objekt je pritom strategicky situovaný v blízkosti rakúskej a maďarskej hranice a iba 20 minút od Bratislavy, na skok je to i do golfového areálu Golf Club Welten. Zámoček je vhodný na celoročné i sezónne bývanie, rovnako i na firemné účely.

Dispozíciu tvoria dve nadzemné podlažia, rozhľadňa a suterén. Na prízemí domu je denná časť – obývacia izba s jedálňou a historickým krbom, kuchyňa, priestranná miestnosť s predprípravou pre krb a vstupom do záhrady, samostatná toaleta a kúpeľňa. Prvé poschodie domu tvoria štyri priestranné izby, každá s predprípravou pre kúpeľňu a dve so vstupom na terasu. Druhé poschodie ponúka vyhliadku z terasy veže na široké okolie. V suteréne nájdeme vydláždenú miestnosť o rozlohe 12 m2 vhodnú pre vínnu pivnicu. Vstup do domu je zabezpečený dvoma vchodmi, parkovanie je možné priamo vo dvore.
Stavba je postavená z pálených tehál, s kamenným ostením okien. Nový múr domu je obložený kameňom. Objekt sa vyznačuje zachovanými krížovými klenbami a kamenným renesančným stĺpom.

Posledné roky prebiehala rekonštrukcia a reštaurovanie objektu, vymenila sa celá strešná konštrukcia, vrátane trámov a krokiev, strešná škridla a oplechovanie, pridala sa i tepelná izolácia, vybudovali sa nové statické prvky medzi podlažiami, rovnako ako nové rozvody vody a odpadu. Celý objekt je izolovaný proti vlhkosti. Aktuálny stav objektu dáva budúcemu vlastníkovi možnosť dotvoriť si vysnívaný zámok podľa vlastných predstáv.

Sídlo je situované v pokojnej obci vzdialenej od Bratislavy len 24 km, čo predstavuje 20 minút jazdy autom po novej rýchlostnej ceste R7. Kompletná občianska vybavenosť vrátane obchodov, nemocnice či tenisových kurtov je iba pár kilometrov od domu. V blízkosti sa nachádza priehrada na rieke Dunaj s možnosťami vodných športov, ako i cyklistiky, keďže hrádza vedie priamo medzinárodnou cyklotrasou Viedeň-Bratislava-Budapešť. V blízkosti sa nachádza okrem spomínaného golfového rezortu aj kompa, ktorou sa možno preplaviť cez vodnú nádrž do chránených dunajských ramien s množstvom vtáctva a vegetácie lužného lesa.

Interiér 403 m2, terasy 165 m2, pozemok 1081 m2

Cena nehnuteľnosti 379 900 EUR bez DPH

Prehľadová tabuľka

  • Referenčné číslo
    37781
  • Predajná cena
    Predané
  • Úžitková plocha
    403 m²
  • Zastavaná plocha
    309 m²
  • Pozemok
    1 081 m²
  • Parkovanie
    Áno
  • PENB
    G
  • Na stiahnutie

Kontaktujte nás

nepovinné
nepovinné
Všetky zverejnené údaje obsiahnuté v tomto inzeráte majú iba informatívny charakter, a z tejto ponuky tak žiadnej strane nevzniká nárok na uzatvorenie zmluvy. Spoločnosť Svoboda & Williams Slovakia s.r.o. sprostredkováva informácie nadobudnuté v dobrej viere od vlastníka nehnuteľnosti, a z toho dôvodu nenesie zodpovednosť za ich úplnosť, správnosť a presnosť.
Lokalita
Parametre
Veľkosť
Min.
Max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.
Cenové rozpätie
Cena min.
Cena max.